Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricovo-orechový veniec

ingrediencie

2 hrnčeky
250 ml hladká múka
1/2 hrnček
vlažné mlieko
1/8 hrnček
roztopené maslo
1/2 ČL
soľ
1 PL
cukor
1/2 kocka
čerstvé droždie
1 ks
vajce
plnka:
100 g
orechy mleté
3 ČL
škorica mletá
1 ks
vanilkový cukor
roztopené maslo na pomastenie

postup

Vôňa škorice je neodolateľná.

1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto na kysnutie a necháme ho vykysnúť,až znásobí svoj objem.Potom cesto vyložíme na dosku,prehnetieme
4.
a rovnomerne rozotrieme na cesto.Pokvapkame maslom,aby sa plnka nerozsýpala pri prepletení.Zrolujeme.
5.
Rolku jemne valčekom prejdeme,aby bola trocha sploštená a rozrežeme na polovicu,ale nie celkom od konca,aby sa dobré prepletala.
6.
Prepletieme a stočíme do venca.Ak by ste sa báli stáčať,môže ostať aj rovná pletenka.Konce cesta urovnáme a
7.
preložíme na vymastený plech a upečieme.Pečieme na 180 °C asi 25-30 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...