Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricovo-orechový veniec

ingrediencie

2 hrnčeky
250 ml hladká múka
1/2 hrnček
vlažné mlieko
1/8 hrnček
roztopené maslo
1/2 ČL
soľ
1 PL
cukor
1/2 kocka
čerstvé droždie
1 ks
vajce
plnka:
100 g
orechy mleté
3 ČL
škorica mletá
1 ks
vanilkový cukor
roztopené maslo na pomastenie

postup

Vôňa škorice je neodolateľná.

1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto na kysnutie a necháme ho vykysnúť,až znásobí svoj objem.Potom cesto vyložíme na dosku,prehnetieme
4.
a rovnomerne rozotrieme na cesto.Pokvapkame maslom,aby sa plnka nerozsýpala pri prepletení.Zrolujeme.
5.
Rolku jemne valčekom prejdeme,aby bola trocha sploštená a rozrežeme na polovicu,ale nie celkom od konca,aby sa dobré prepletala.
6.
Prepletieme a stočíme do venca.Ak by ste sa báli stáčať,môže ostať aj rovná pletenka.Konce cesta urovnáme a
7.
preložíme na vymastený plech a upečieme.Pečieme na 180 °C asi 25-30 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...