Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Škoricovo-orechový veniec

ingrediencie

2 hrnčeky
250 ml hladká múka
1/2 hrnček
vlažné mlieko
1/8 hrnček
roztopené maslo
1/2 ČL
soľ
1 PL
cukor
1/2 kocka
čerstvé droždie
1 ks
vajce
plnka:
100 g
orechy mleté
3 ČL
škorica mletá
1 ks
vanilkový cukor
roztopené maslo na pomastenie

postup

Vôňa škorice je neodolateľná.

1.
Z uvedených surovín vypracujeme cesto na kysnutie a necháme ho vykysnúť,až znásobí svoj objem.Potom cesto vyložíme na dosku,prehnetieme
4.
a rovnomerne rozotrieme na cesto.Pokvapkame maslom,aby sa plnka nerozsýpala pri prepletení.Zrolujeme.
5.
Rolku jemne valčekom prejdeme,aby bola trocha sploštená a rozrežeme na polovicu,ale nie celkom od konca,aby sa dobré prepletala.
6.
Prepletieme a stočíme do venca.Ak by ste sa báli stáčať,môže ostať aj rovná pletenka.Konce cesta urovnáme a
7.
preložíme na vymastený plech a upečieme.Pečieme na 180 °C asi 25-30 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.