Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricovo-jablkové tartaletky

ingrediencie

340 g
hladká múka
150 g
maslo
80 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ

Náplň

3 ks
jablko
1 ČL
mletá škorica
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
maslo

Vanilkový krém

1 ks
vanilkový puding v prášku
600 ml
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Cesto pripravíme tak, že zmiešame múku, maslo, vajcia a cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v potravinárskej fólii 2 hodiny odstáť v chladničke, aby sa nelepilo.
2.
Potom z cesta vypracujeme guličku, ktorú vtláčame do košíčkov na tartaletky. Pečieme na 170 stupňoch cca 12 minút.
3.
Náplň: Umyté jablká nakrájajte na kocky. V panvici roztopte maslo, pridajte cukor, škoricu a jablká duste cca 8 minút. Naplňte nimi upečené košíčky.
4.
Vanilkový krém: Na záver prelejeme tartaletky vanilkovým krémom, ktorý pripravíme nasledovne: vanilkový puding uvaríme podľa návodu na obale (ja zvyknem však dávať viac mlieka aby bol krém tekutejší), pre intenzívnejšiu vanilkovú chuť môžeme primiešať pravú vanilku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...