Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricovo-jablkové tartaletky

ingrediencie

340 g
hladká múka
150 g
maslo
80 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ

Náplň

3 ks
jablko
1 ČL
mletá škorica
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
maslo

Vanilkový krém

1 ks
vanilkový puding v prášku
600 ml
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Cesto pripravíme tak, že zmiešame múku, maslo, vajcia a cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v potravinárskej fólii 2 hodiny odstáť v chladničke, aby sa nelepilo.
2.
Potom z cesta vypracujeme guličku, ktorú vtláčame do košíčkov na tartaletky. Pečieme na 170 stupňoch cca 12 minút.
3.
Náplň: Umyté jablká nakrájajte na kocky. V panvici roztopte maslo, pridajte cukor, škoricu a jablká duste cca 8 minút. Naplňte nimi upečené košíčky.
4.
Vanilkový krém: Na záver prelejeme tartaletky vanilkovým krémom, ktorý pripravíme nasledovne: vanilkový puding uvaríme podľa návodu na obale (ja zvyknem však dávať viac mlieka aby bol krém tekutejší), pre intenzívnejšiu vanilkovú chuť môžeme primiešať pravú vanilku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...