Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricovo-jablkové tartaletky

ingrediencie

340 g
hladká múka
150 g
maslo
80 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ

Náplň

3 ks
jablko
1 ČL
mletá škorica
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
maslo

Vanilkový krém

1 ks
vanilkový puding v prášku
600 ml
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Cesto pripravíme tak, že zmiešame múku, maslo, vajcia a cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v potravinárskej fólii 2 hodiny odstáť v chladničke, aby sa nelepilo.
2.
Potom z cesta vypracujeme guličku, ktorú vtláčame do košíčkov na tartaletky. Pečieme na 170 stupňoch cca 12 minút.
3.
Náplň: Umyté jablká nakrájajte na kocky. V panvici roztopte maslo, pridajte cukor, škoricu a jablká duste cca 8 minút. Naplňte nimi upečené košíčky.
4.
Vanilkový krém: Na záver prelejeme tartaletky vanilkovým krémom, ktorý pripravíme nasledovne: vanilkový puding uvaríme podľa návodu na obale (ja zvyknem však dávať viac mlieka aby bol krém tekutejší), pre intenzívnejšiu vanilkovú chuť môžeme primiešať pravú vanilku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...