Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škoricovo-jablkové tartaletky

ingrediencie

340 g
hladká múka
150 g
maslo
80 g
práškový cukor
2 ks
vajcia
1 štipka
soľ

Náplň

3 ks
jablko
1 ČL
mletá škorica
2 PL
kryštálový cukor
2 PL
maslo

Vanilkový krém

1 ks
vanilkový puding v prášku
600 ml
mlieko
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk

postup

1.
Cesto pripravíme tak, že zmiešame múku, maslo, vajcia a cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v potravinárskej fólii 2 hodiny odstáť v chladničke, aby sa nelepilo.
2.
Potom z cesta vypracujeme guličku, ktorú vtláčame do košíčkov na tartaletky. Pečieme na 170 stupňoch cca 12 minút.
3.
Náplň: Umyté jablká nakrájajte na kocky. V panvici roztopte maslo, pridajte cukor, škoricu a jablká duste cca 8 minút. Naplňte nimi upečené košíčky.
4.
Vanilkový krém: Na záver prelejeme tartaletky vanilkovým krémom, ktorý pripravíme nasledovne: vanilkový puding uvaríme podľa návodu na obale (ja zvyknem však dávať viac mlieka aby bol krém tekutejší), pre intenzívnejšiu vanilkovú chuť môžeme primiešať pravú vanilku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...