Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zázvorníky

30
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

270 g
hladká múka
250 g
práškový cukor
2 ks
vace
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 ČL
mletý zázvor
1 ks
vaječný žĺtok
trochu
čerstvý zázvor

postup

Recept je vhodný na každé Vianoce :)

1.

Múku, cukor, prášok do pečiva a zázvor si dáme do misy. Do zmesi pridáme dve celé vajíčka a vypracujeme cesto.

2.

Cesto vyvaľkáme. Povykrajujeme si zázvorníky. Zázvorníky dáme na vymastený plech a dáme na 24 hodín na chladné miesto.

3.

Po 24 hodinách si vyhrejeme trúbu na 170 stupňov a všetky zázvorníky obrátime na opačnú stranu. 

4.

Potrieme ich rozšľahaným žĺtkom. Pečieme približne 15 minút. 

5.

My ich pečieme už na začiatku adventu aby do Vianoc zmäkkli.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.