Prekladané pagáčiky s Cerou
50
porcií
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka špeciál
400
ml
mlieko vlažné
200
ml
rastlinný olej
4
KL
soľ
2
ks
vajcia
84
g
čerstvé droždie (2 kocky)
250
g
cera (postrúhať na vymiesené, rozvaľkané cesto)
Na posypanie:
ks
tvrdý syr, sezam, rasca
Na potretie:
2
ks
vajce
postup
Výborné, ľahučké pagáčiky, vhodné na Vianoce alebo hocikedy nám zachutia!
1.
Cesto:
z časti vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a trochu múky si pripravíme kvások, necháme ho vykysnúť, asi 10 minút.
2.
Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vajíčka, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vymiesime hladké, vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misy. Ak by bolo cesto husté, môže sa pridať vlažné mlieko. S cestom hneď pracujeme.
3.
Na doske ho rozvaľkáme asi do výšky 1 cm, postrúhame po celom povrchu stuhnutú ceru z chladničky a cesto zložíme, približne asi tretiny cesta preložíme cez seba a takto zložené cesto tak isto preložíme, vznikne obdĺžnik. Prikryjeme utierkou. Necháme postáť 30 minút. Celý postup opakujeme spolu 3 krát.
4.
Potom ho rozvaľkáme na doske na výšku 1 cm. Formičkou vykrajujeme malé pagáčiky, ktoré kladieme na plech, vyložený papierom na pečenie.
5.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom, sézamom, rascou, podľa chuti. Upečieme pri teplote 200°C, do zlatista. Teplota je orientačná.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.