Pridať recept

Crinkles

4
porcie
225
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
vysokopercentnej čokolády (74 %)ja som použila z DM Alnatura
55 g
masla
2 ks
vajíčka
100 g
hladká múka špeciál
50 g
mandlová múka , dostať v obchode zo zdravými potravinami ,
50 g
kokosová mučka bio
1 KL
vanika bourbon Alnatura
1 KL
Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker
1 trochu
kryštálový (použila som z kokosových kvetov) a práškový cukor na obaľovanie

postup

snažím sa zdravšie stravovať a tak skúšam nové recepty tento som si z pôvodného upravila na svojú zdravšiu variantu a popravde pri prvom pečení došli svokrovci, plus sa syn balil na internát a crinkles zmizly zo stola ako blesk boli vynikajúce , takže budú na vianoce nie len u nás ale aj u svokrovcov

1.
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme jemne vychladnúť. V miske zmiešame múku,manlovú aj kokos a kypriaci prášok. Do ďalšej misky dáme maslo, cukor, vanilk. extrakt a rozpustenú čokoládu a spolu vymiešame mixérom. Pridáme po jednom vajíčka a vmiešame. Nakoniec primiešame aj múčnu zmes a vytvarujeme cesto.
Crinkles
Crinkles
Zdroj: Smarzova
 
2.
Uložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny . Rúru si predhrejeme na 180°C. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Pripravíme si dve misky alebo taniere – do jednej dáme kryštálový cukor, do druhej práškový cukor.
3.
Z cesta formujeme malé guľôčky, ktoré najprv vyvaľkáme v kryštálovom cukre a potom poriadne v práškovom cukre. Uložíme na plech a dáme piecť na 8-10 minút. Ja som piekla rovných 15 minút záleží aj na rúre . Necháme vychladnúť na plechu a potom si už na nich len pochutnávame.Sú vynikajúce .
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať