Pridať recept

Videorecept: Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
kačacie prsia
podľa chuti
čerstvé oregano
trochu
čierne korenie
podľa chuti
kamenná soľ

Červená kapusta:

1000 g
červená kapusta
trochu
olivový olej
1 ks
červená cibuľa
2 PL
hnedý cukor
podľa chuti
kamenná soľ
trochu
mletý kmín
trochu
čierne korenie
2 ks
bobkový list
2 dl
voda
2 dl
pomarančová šťava
4 PL
figové čatní
1 PL
balzamikový ocot
1 PL
maslo na zjemnenie

postup vo videu vyššie

Jedinečná chuť červenej kapusty s figovým čatní a dochrumkava upečenými kačacími prsiami. Vhodné na sviatočný stôl. Určite sa zavďačíte každému gurmánovi.

1.
Kačacie prsia s kožou si umyjeme a osušíme.
 
2.
Kožu nakrojíme na mriežky. Osolíme a okoreníme.
3.
Na rozpálenej panvici pečieme 4 minúty kožou dole. Otočíme a ešte 2 minúty dopekáme.
4.
Do predhriatej rúry na 180°C vložíme kačacie prsia a dopekáme 7 minút (kožou hore).
5.
Príprava červenej kapusty. Celý videonávod tu:
6.
Do rozohriateho hrnca dáme olej, na ktorom orestujeme červenú cibuľu. Pridáme 2 PL hnedého cukru.
7.
Pridáme červenú kapustu, mierne osolíme, aby pustila šťavu.
8.
Vložíme 2 ks bobkového listu, kmínu a čierne korenie. Podlejeme pol hrnčeka vody a pol hrnčeka čerstvo odšťavenej pomarančovej šťavy. Dusíme 15 min.
9.
Premiešame. A opäť podlejeme pol hrnčeka vody a pol hrnčeka čerstvo odšťavenej pomarančovej šťavy. Dusíme ešte 10 min.
10.
Premiešame. Pridáme figové čatní, videonávod tu:
11.
Na záver pridáme 1 lyžicu balzamikového octu. A podľa chuti vložíme maslo na zjemnenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať