Perníčky od babičky
80
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hladká múka
300
g
práškový cukor
220
g
med
5
ks
vajce
1
balíček
perníkové korenie
1
PL
mletá škorica
3
ČL
sóda bikarbóna
120
g
Hera
1
ks
vajíčko na potretie po dopečení
postup
1.
Dáme si rozpustiť Heru. Všetky vlhké suroviny (Hera, med, vajíčka) spolu vymiešame mixérom.
2.
Postupne k tekutej zmesi cez sitko pridávame všetky suché prísady (múka, cukor, perníkové korenie, škoricu, sódu bikarbónu).
3.
Rukou vypracujeme nelepivé cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme ho na noc (12 hodín) do chladničky.
4.
Na druhý deň na pomúčenej doske vyvaľkáme na výšku cca 4 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ktoré umiestňujeme na papier na pečenie na plechu. Rozostup nechávame cca 2 cm, pretože medovníky napuchnú. Vykrojené medovníky potrieme studenou vodou.
5.
Pečieme pri teplote 180°C cca 8 - 10 min, kým nie sú medovníky zlaté.
6.
Po dopečení, okamžite potrieme vyšľahaným vajíčkom. Následne môžeme konzumovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.