Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky

30
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
250 g
Hera
500 g
práškový cukor
6 ks
vajcia
7 PL
med
2 KL
sóda bikarbóna
2 PL
medovníkové korenie

postup

1.
Do misky si nasypeme múku, práškový cukor, sodu bikarbonu a medovníkové korenie. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme vajíčka, med a heru / je dobré nakrájať na menšie plátky aby sa ľahšie pracovalo s cestom/ .
2.
Vypracujeme cesto, najlepšie s rukou, aby sa všetko dobre spojilo. Keď už je cesto vypracované zabalíme ho do potravinárskej folie a dáme do chladničky. Minimalne na hodinu, môžeme aj na dlhšie. /1 den/ .
3.
Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme približne na 4-5 mm,/ keby sa nám lepilo môžeme posypať dosku s múkou/. A potom už len vykrajujeme ľubovoľné tvary :)
4.
Dáme piecť na 200 stupňoch približne 5 minút. Po upečení môžeme medovníčky potrieť s vajíčkom aby sa pekne leskli. Môžeme ozdobiť alebo zjesť len tak :) Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.