Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medovníčky

30
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
250 g
Hera
500 g
práškový cukor
6 ks
vajcia
7 PL
med
2 KL
sóda bikarbóna
2 PL
medovníkové korenie

postup

1.
Do misky si nasypeme múku, práškový cukor, sodu bikarbonu a medovníkové korenie. Všetko spolu dobre premiešame. Pridáme vajíčka, med a heru / je dobré nakrájať na menšie plátky aby sa ľahšie pracovalo s cestom/ .
2.
Vypracujeme cesto, najlepšie s rukou, aby sa všetko dobre spojilo. Keď už je cesto vypracované zabalíme ho do potravinárskej folie a dáme do chladničky. Minimalne na hodinu, môžeme aj na dlhšie. /1 den/ .
3.
Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme približne na 4-5 mm,/ keby sa nám lepilo môžeme posypať dosku s múkou/. A potom už len vykrajujeme ľubovoľné tvary :)
4.
Dáme piecť na 200 stupňoch približne 5 minút. Po upečení môžeme medovníčky potrieť s vajíčkom aby sa pekne leskli. Môžeme ozdobiť alebo zjesť len tak :) Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?