Pridať recept

Orechové košíčky

ingrediencie

280 g
polohrubá múka (cesto)
100 g
práškový cukor
170 g
Hera
1 ks
vajce
80 g
mleté vlašské orechy

Plnka:

500 ml
mlieko
2 balíčky
vanilkový puding v prášku
150 g
maslo
100 g
práškový cukor

Poleva:

100 g
tmavá čokoládová poleva Dr Oetker
podľa chuti
zdobenie Dr.Oetker

postup

Košíčky sú výborné, jemné, vianočné.

1.
Cesto: Múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme Heru izbovej teploty, vajce a mleté vlašské orechy. Vypracujeme cesto, asi vo veľkosti orecha vtlačíme do plechových formičiek, košíčkov, až po okraj, ktoré sme vymastili a vysypali múkou.
 
2.
Upečieme pri teplote 180°C 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
3.
Plnka: Mlieko uvaríme s vanilkovými pudingovými práškami na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom s práškovým cukrom do peny. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding.
4.
Postupne naplníme ozdobne cukrárenským vreckom s ozdobným špicom všetky košíčky. Nakoniec ozdobíme čokoládovou polevou a drobným zdobením. Necháme postáť do druhého dňa, košíčky mierne zmäknú a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať