Pridať recept

Viedenské rezy

24
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajcia
200 ml
oleja
300 g
polohr.múky
200 ml
mlieka
250 g
práškového cukru

Pomarančový krém

1 liter
pomarančový 100% džús
80 g
solamylu
6 PL
kryštálový cukor

Vanilkový krém

300 ml
mlieka
1 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor
125 g
masla
3 PL
práškového cukru

Na ozdobu

300 ml
mlieka
2 ks
šľahačka v prášku
1 ks
stužovač do šlahačky
3 PL
rumu
300 ml
pomarančového dźusu
2 balíčky
dlhé píškóty , alebo okrúhle
ks
čokoládová poleva

postup

Vynikajúci zákusok. Každý kto ho ochutná tak vám ho pochváli.

1.
Bielky a štipku soli vyšľaháme do tuha, postupne zašľaháme kryštálový. Po jednom zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre
Viedenské rezy
Viedenské rezy
Zdroj: Ingova
 
2.
Z litra pomarančového džúsu, kryštálového cukru a solamylu uvaríme hustý krém, po miernom ochladnutí ho nanesieme na vychladnuté cesto. Po vychladnutí krému uložíme plech do chladničky, aby krém úplne schladol.
3.
Uvaríme si vanilkový krém a do primiešavame maslo. Vyšlaháme a natrieme na pomarančový krém. Na to vyšlahanú šlahačku.
Viedenské rezy
Viedenské rezy
Zdroj: Ingova
4.
Dlhé piškóty namáčame v džúse s rumom, trošku ich v ňom podržíme, slabo pijú tekutinu a ukladáme na tesno vedľa seba na zákusok.Ozdobíme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Viedenské rezy
Viedenské rezy
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať