Pridať recept

Škvarkové pagáčiky

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 g
mleté škvarky
1 ks
vajíčko
300 ml
mlieko
2 PL
soľ
1 ks
droždie

postup

Cez Vianoce nesmú chýbať.

1.
Z mlieka a droždia si pripravíme kvások a pridáme potom jedno vajce, múku, polovicu (125 g) mletých škvariek a dve kávové lyžičky soli.Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi jednu hodinku.Cesto potom vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5cm.Potrieme pomletými škvarkami.Cesto preložíme 2x.Opäť potrieme zvyšnou časťou mletých škvariek,opäť cesto preložíme. Poprekaldané cesto rozvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky.Pečieme cca 20min.pri teplote 180 st.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať