Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočný cheesecake

ingrediencie

200 g
Emco Digestive sušienka Originál
70 g
maslo

Náplň

300 g
Mascarpone
300 g
jemný tvaroh
250 ml
kyslá smotana
3 ks
vajce
200 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1/2 ks
šťava z citróna

postup

...pre milovníkov cheesecakov...

1.
Sušienky rozdrvíme a vmiešame do rozpusteného masla. Zmes natlačíme do guľatej otváracej formy na tortu s dnom vyloženým pečiacim papierom. Dáme na 10 minút do trúby rozohriatej na 180°C.
2.
Zmiešame mascarpone, tvaroh (prípadne nátierku), kyslú smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia a citrónovú šťavu. Túto zmes nalejeme na upečený sušienkový základ. Dáme do trúby a pečieme cca 30 minút (trúbu behom pečenia neotvárame).
3.
Skontrolujeme, či sú okraje torty pevné, v strede by sa mala torta triasť ako puding. Tortu necháme vychladnúť v otvorenej trúbe. Potom dáme tortu na pár hodín vychladnúť do chladničky. Hotovú tortu zdobíme podľa príležitosti a preferencií svojich chutí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.