Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná hubová polievka

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
sušených dubákov
1 ks
cibuľa
5 ks
zemiakov
50 g
masla
250 g
kyslej smotany
250 g
sladkej smotany
1 ks
bujón
5 ks
čierne celé korenie
2 ks
bobkový list
1 PL
cukor
2 PL
ocot
1800 ml
vody
soľ

postup

1.
Huby vopred namočíme,vodu zlejeme a nalejeme novú čistú vodu. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
2.
Zalejeme namočenými hubami, posolíme, pridáme bobkové listy, celé korenie, bujón a necháme asi 30 minút variť.
3.
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Obe smotany zmixujeme s múkou.
4.
Po 30 minútach čo sa varili huby, pridáme zemiaky a ešte 15 minút povarime. Potom za neustáleho miešania prelejeme smotanovú zmes a varime dalších 10 minut. Nakoniec dochutíme cukrom a octom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...