Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočná hubová polievka

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

50 g
sušených dubákov
1 ks
cibuľa
5 ks
zemiakov
50 g
masla
250 g
kyslej smotany
250 g
sladkej smotany
1 ks
bujón
5 ks
čierne celé korenie
2 ks
bobkový list
1 PL
cukor
2 PL
ocot
1800 ml
vody
soľ

postup

1.
Huby vopred namočíme,vodu zlejeme a nalejeme novú čistú vodu. Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
2.
Zalejeme namočenými hubami, posolíme, pridáme bobkové listy, celé korenie, bujón a necháme asi 30 minút variť.
3.
Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. Obe smotany zmixujeme s múkou.
4.
Po 30 minútach čo sa varili huby, pridáme zemiaky a ešte 15 minút povarime. Potom za neustáleho miešania prelejeme smotanovú zmes a varime dalších 10 minut. Nakoniec dochutíme cukrom a octom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...