Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pažítková polievka

ingrediencie

100 g
koreňová zelenina
50 g
maslo
50 g
pšeničná krupica
1,25 litre
bujón slepačí
2 ks
žĺtok
50 g
syr Eidam
2 zväzky
pažitka
muškátový orech
soľ

postup

1.
Na polovici masla opražíme umytú, očistenú a nadrobno postrúhanú koreňovú zeleninu, pridáme pšeničnú krupicu, opražíme dozlatista a zalejeme vývarom.
2.
Druhú polovicu masla vymiešame so žĺtkami, strúhaným syrom, osolíme a primiešame do horúcej polievky. Nakoniec pridáme do polievky umytú a nadrobno posekanú pažítku a postrúhaný muškátový oriešok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...