Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rybacia polievka

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

ks
čerstvá ryba
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
ks
zeler
ks
celé čierne korenie
ks
soľ
ks
mrkva
ks
petržlen
1 štipka
mletá červená paprika
1 PL
hladká múka
ks
maslo

postup

1.
Na polievku zvykneme používať celého pstruha alebo časti kapra, ktoré sa nepoužili. Rybu očistíme, narežeme na menšie časti (v prípade pstruha) a dáme variť približne do 2 litrov vody spolu s očisteným menším kusom zeleru, očistenou celou cibuľou, bobkovým listom, čiernym korením a soľou. Varíme 20 minút.
2.
Uvarené kusy ryby vyberieme a zvyšok precedíme. V hrnci rozpustíme trošku masla a vmiešame múku, pridáme mrkvu a petržlen narezané na kúsky. Po chvíľke vlejeme rybí vývar, dôkladne premiešame a zeleninu uvaríme do mäkka. Na záver dochutíme soľou, červenou paprikou, prípadne ešte aj mletým čiernym korením. Uvarenú rybu očistíme od kostí a pridáme do polievky po vypnutí. Polievka chutí najlepšie, keď je pripravená niekoľko hodín vopred. Chuť ryby sa viac zvýrazní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.