Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Výborné mäkké medovníčky

ingrediencie

750 g
hladká múka
1/2 balíček
perníkové korenie
250 g
práškový cukor
1 KL
sóda bikarbóna
3 ks
vajíčka
200 g
med
150 g
maslo
lúpané vlašské orechy na ozdobu
3 ks
vaječný žĺtok na potretie
1 KL
instantná káva

postup

1.
Do rnca dáme med a maslo a zohrievame na strednom plameni až kým sa maslo úplne nerozpustí. Vo veľkej mise vyšľaháme celé vajíčka s cukrom, pridáme perníkové korenie a sódu bikarbónu. Nakoniec primiešame rozpustený med s maslom.
2.
Premiešame, pridáme múku a spracujeme na vláčne cesto (keď už sa nelepí na spodok misy je to hotové). Prikryjeme kuchynskou utierkou a v chladničke necháme 1 deň odpočívať.
3.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary. Nevaľkáme príliš tenké cesto, ani príliš hrubé. Pečieme pri 160°C cca 10 minút. Pri väčších tvaroch dlhšie. Po vybratí, ešte kým súteplé potrieme vaječným žĺtkom rozmiešaným s 1 KL instantnej kávy. Skladujeme v uzavretej nádobe, ostanú pekne mäkké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ananastazia
17.12.2016 17:23 | |
+4 -2
opravujem medovníčky
ananastazia
17.12.2016 17:20 | |
+1 -5
nerozumiem tej vete pri väčších tvaroh dlhšie , to su aké perníčky?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.