Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočný perník s jablkami a karamelom

ingrediencie

100 g
trstinový cukor
1 PL
med
1 dl
voda
4 ks
vajcia
100 g
hladka spaldova muka
30 g
celozrnná špaldová múka
50 g
vlašské orechy
1 ČL
vínny kameň
1 ČL
mletá škorica
1/2 ČL
mleté klinčeky
1 ks
jablko

postup

1.
80g trstinového cukru zahrejeme na miernom ohni a pridáme vodu. Miešame kým sa cukor úplne nerozpustí a chvíľu povaríme. Karamel necháme vychladnúť.
2.
Žĺtka vymiešame do peny so zvyšným cukrom a s medom a postupne lievame tenkým prameňom karamel a ďalej miešame. Obidva druhy múky, orechy, vínny kameň, škoricu a klinčeky spolu premiešame. Jablko nastrúhame najemno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3.
Do žĺtkovej zmesi jemne zapracujeme sypkú zmes so snehom po tretinkách a na koniec zľahka primiešame jablko.
4.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 185 stupňov 35 minút.
5.
Hotový perník necháme mierne vychladnúť, potrieme ho nahrubo slivkovým lekvárom a polejeme horkou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...