Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočný perník s jablkami a karamelom

ingrediencie

100 g
trstinový cukor
1 PL
med
1 dl
voda
4 ks
vajcia
100 g
hladka spaldova muka
30 g
celozrnná špaldová múka
50 g
vlašské orechy
1 ČL
vínny kameň
1 ČL
mletá škorica
1/2 ČL
mleté klinčeky
1 ks
jablko

postup

1.
80g trstinového cukru zahrejeme na miernom ohni a pridáme vodu. Miešame kým sa cukor úplne nerozpustí a chvíľu povaríme. Karamel necháme vychladnúť.
2.
Žĺtka vymiešame do peny so zvyšným cukrom a s medom a postupne lievame tenkým prameňom karamel a ďalej miešame. Obidva druhy múky, orechy, vínny kameň, škoricu a klinčeky spolu premiešame. Jablko nastrúhame najemno. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
3.
Do žĺtkovej zmesi jemne zapracujeme sypkú zmes so snehom po tretinkách a na koniec zľahka primiešame jablko.
4.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 185 stupňov 35 minút.
5.
Hotový perník necháme mierne vychladnúť, potrieme ho nahrubo slivkovým lekvárom a polejeme horkou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...