Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechové medovníky

10
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
med
100 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
50 g
mletych vlaskych orechov
1/2 ks
balicka prasku do peciva
soľ
1 PL
medovníkové korenie

postup

Medovníkové korenie pridáme k múke, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, soľou a mletými orechmi. Všetko zalejeme rozpusteným medom a 1 vajcom rozšľahaným s cukrom. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme min. hodinu odležať. Cesto rozvaľkáme natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary. Medovníky poukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie. A potrieme medovníky vajíčkom. Pečieme na 180 stupnoch dozlatistva.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...
čokoládový koláč
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Vybrali sme pre vás najlepšie čokoládové koláče.