Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechové medovníky

10
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
med
100 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
50 g
mletych vlaskych orechov
1/2 ks
balicka prasku do peciva
soľ
1 PL
medovníkové korenie

postup

Medovníkové korenie pridáme k múke, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, soľou a mletými orechmi. Všetko zalejeme rozpusteným medom a 1 vajcom rozšľahaným s cukrom. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme min. hodinu odležať. Cesto rozvaľkáme natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary. Medovníky poukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie. A potrieme medovníky vajíčkom. Pečieme na 180 stupnoch dozlatistva.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...