Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechové medovníky

10
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
200 g
med
100 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
50 g
mletych vlaskych orechov
1/2 ks
balicka prasku do peciva
soľ
1 PL
medovníkové korenie

postup

Medovníkové korenie pridáme k múke, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, soľou a mletými orechmi. Všetko zalejeme rozpusteným medom a 1 vajcom rozšľahaným s cukrom. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme min. hodinu odležať. Cesto rozvaľkáme natenko a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary. Medovníky poukladáme na plech, na ktorom je papier na pečenie. A potrieme medovníky vajíčkom. Pečieme na 180 stupnoch dozlatistva.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...