Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné medovníčky :)

ingrediencie

700 g
hladká múka
4 g
soda bicarbona Dr.Oetker
8 g
kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1,5 g
soľ
5 g
zázvor
9 g
mletá škorica
1,5 g
pomleté klinčeky
90 g
maslo
100 g
hnedý cukor
1 ks
vajce
70 g
melasa
10 g
vanilka
5 g
Finesse citrónová kôra Dr.Oetker

postup

1.
Do mensej misky si nasypeme muku, sodu, pracok do peciva, sol, zazvor, skoricu a klinceky. Dokladne premiesame
2.
Do vacsej misky, alebo miesica si dame maslo, cukor, vajce a miesime na strednom stupni az kym nam nevznikne hladke cesto. Potom pridame melasu, vanilku, citron, ktore pomaly primiesame spolu s mucnou zmesou .
3.
Po vymiesani si cesto rozdelime na dve polovice a kazdu zabalime do folie a nechame odlezat v teplej miestonosti od 2 do 8 hodin.
4.
Ked je cesto odlezane , zahrejeme si ruru na 190°C Cesto si rozvalkame na vopred zamucnenej doske na zhruba 1cm hrubu vrstvu. Formickami vyrezeme pozadovane tvary a poukladame na plech na ktory sme si dali voskovy papier na pecenie .
5.
Medovnicky pecieme 7-10 minut. Po vychladnuti mozeme medovnicky posypat praskovym cukrom, kedy medovnicky dostanu krasnu glazuru. Dobru chut !
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...