Pridať recept

Citrónové krémové oválky

20
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
masla
100 g
práškový cukor
2 ks
žltka
150 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
100 g
solamyl
ks
šťava z jedného citróna

Plnka

15 g
hladkej múky
50 g
kryštálový cukor
150 ml
mlieka
175 g
masla
50 g
práškového cukru
ks
šťava z polky citrónu

Poleva

150 PL
práškového cukru
3 PL
citrónovej šťavy
1 PL
olej
ks
na ozdobenie kandovaný citrón

postup

Tieto oválky zbožňujem, pretože nie su také presladené a sú kyslasté z citrónov. U nás nesmú chýbať.

1.
Maslo,cukor, žltky trochu do peny, hladkú múku, prášok do pečiva, solamyl a šťavu z citróna zmiešame a vytvoríme hladké cesto. Nechávam 2 hodiny v chladničke alebo do druhého dňa.
 
2.
Cesto rozvalkáme na 3 mm hrúbku a vykrajujeme oválky. Upečieme na 170 C asi 5 minút.
3.
Na plnku : Z mlieka, múky a cukru uvaríme kašu, necháme vychladnúť.
4.
Z masla a práškového cukru vyšlaháme do peny a postupne pridávame uvarený puding. Do hotového pridáme citrónovú šťavu.
5.
Poleva: Práškový cukor, citronovú šťavu a olej vymiešame do hladka. Poleva nesmie byť riedka, aby netiekla ale ani veľmi tuhá.
6.
Oválky hrubšie naplníme plnkou. Druhý kus si potrieme polevou a oválky spojíme. Ozdobíme a necháme trochu polevu preschnúť. Mňam .
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať