Pridať recept

Orechové kolieska

ingrediencie

400 g
hladká múka špeciál /cesto/
150 g
práškový cukor
120 g
mleté vlašské orechy
320 g
maslo Hera
1/4 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
150 g
tmavá čokoládová poleva /poleva/ Dr. Oetker
50 g
biela čokoládová poleva Dr.Oetker
200 g
ríbezľový lekvár /na spájanie koliesok/

postup

Výborné orechové kolieska, jednoduchá príprava, zvládne ju aj začiatočník.

1.
Cesto: múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme maslo /heru/ a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme 30 minút postáť v chlade.
 
2.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 4 mm a formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 5 cm. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180°C približne 10 minút. Údaje sú orientačné.
3.
Kolieska necháme vychladnúť na rovnej ploche. Spájame po dve kolieska lekvárom podľa chuti. Vrchnú časť namočíme do tmavej čokoládovej polevy. Po stuhnutí ozdobíme bielou polevou. Necháme postáť, aby sa chute spojili.
4.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať