Pridať recept

Vianočné košíčky

ingrediencie

280 g
polohrubá múka /cesto 1 na košíčky/
100 g
práškový cukor
170 g
Hera
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ks
vajce
80 g
mleté vlašské orechy
210 g
hladká múka špeciál /cesto 2 na rukoväte/
70 g
práškový cukor
140 g
Hera
40 g
mleté vlašské orechy
500 ml
mlieko /plnka/
2 ks
vanilkový puding Dr Oetker
200 g
maslo
ks
jahodový džem /na spodok do košíčkov/
ks
kokosová múčka
ks
drobné zdobenie

postup

Košíčky sú efektné pečivo a upútajú na prvý pohľad.

1.
Cesto 1: do misy preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vajcia, vanilkový cukor, mleté vlašské orechy a vymiesime hladké cesto. Plechové formičky vymastíme a pomúčime, cesto vo veľkosti orecha roztlačíme do každej formičky. Ide to veľmi ľahko. Upečieme pri teplote 180°C 10 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme.
 
2.
Cesto 2: hladkú múku preosejeme, pridáme cukor, mleté vlašské orechy, vanilkový cukor, heru a vymiesime hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a pomocou väčšej a menšej zúbkovanej formičky vykrojíme rukoväte. Upečieme pri teplote 170°C podľa potreby. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť. Zvyšné cesto môžeme použiť na kolieska, ktoré spojíme lekvárom.
3.
Plnka: mlieko a vanilkový puding uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do penista, pridáme cukor, ďalej šľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutý puding. Všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil.
4.
Na spodok košíčka dáme trochu jahodového džemu, ozdobným vreckom pripravenú plnku, do ktorej zatlačíme rukoväť. Posypeme kokosovou múčkou a drobným zdobením.
5.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať