Pridať recept

Ryža s fazuľovým "lečom" a volským okom

Ryža s fazuľovým ,,lečom´´ a volským okom
Zdroj: licipaucova

ingrediencie

lečo

1 konzerva
lúpané krájané paradajky
1 konzerva
fazuľa v slanom náleve
1 PL
olivový olej
1/2 ks
cibuľa
1 hrsť
mrazená kukurica
1/2 ks
cuketa
1 štipka
sušené oregáno, čierne korenie, soľ

ryža

120 g
guľatozrnná ryža
120 ml
voda

Volské oko

2 ks
vajce
2 ČL
olivový olej
1 štipka
soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
1 zväzok
čerstvá pažítka na ozdobu

postup

Toto jedlo patrí medzi jedno z mojich skutočne obľúbených, keďže lečo (i keď toto ním tak úplne nie je) na akýkoľvek spôsob nesmierne milujem, preto dúfam, že toto jedlo bude chutiť i vám...

1.
Do hrnca si dáme zohriať olej. Cibuľu si pokrájame na drobno a opečieme na rozpálenom oleji dozlatista.
 
2.
Následne do hrnca prilejeme konzervu paradajok. Okoreníme, osolíme a pridáme sušené oregáno. Premiešame a necháme chvíľu variť a po pár minútach pridáme zcedenú fazuľu, prikryjeme a ďalej varíme.
3.
Cuketu si umyjeme a nakrájame na menšie kocky a spolu s kukuricou prisypeme do hrnca. Necháme prevariť, kým zelenina nezmäkne a potom odstavíme.
4.
Medzitým si uvaríme ryžu. Najskôr si ju poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou. Nasypeme do hrnca a zalejeme vodou 1:1. Varíme do zmäknutia na slabom ohni.
5.
Keď už sú ryža aj lečo hotové, pripravíme si vajíčka. Na panvici si rozohrejeme trocha oleja. Keď už je olej horúci, stíšíme plameň pod panvicou a po jednom na panvicu vylejeme vakíčka, ktoré trocha posolíme, okoreníme a jemne posypeme paprikou. Pečieme, kým bielko nestuhne, no žĺtko môžme nechať trocha tekuté.
6.
Nakoniec ryžu zmiešame s fazuľovou zmesou a naložíme na tanier. Na každú porciu pridáme volské oko a nakoniec to už len posypeme posekanou čerstvou pažítkou a takto pripravené podávame.
7.
DOBRÚ CHUŤ!!!
Ryža s fazuľovým ,,lečom´´ a volským okom
Ryža s fazuľovým ,,lečom´´ a volským okom
Zdroj: licipaucova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fotorecept: Šampiňónový perkelt
Mäsové klasiky bez mäsa: Ako stvorené na pôstne obdobie
Guláš, plnená paprika, kapustnica, paprikáš a mnoho ďalších tradične mäsitých pokrmov v chutných receptoch bez mäsa.
Chrumkavé tofu
Chrumkavé tofu: Verte, že takto pripravené ho budete zbožňovať
Pečené tofu má mnohoraké využitie, naozaj chrumká a chutí fantasticky.
Primavera: Fantastické krémové cestoviny so zeleninou
Vyskúšajte cestoviny Primavera: Sú rýchle, lacné a delikátne
Tie najjednoduchšie jedlá sú tie najchutnejšie. Toto pravidlo platí aj u svetoznámych cestovín Primavera.
Šúľance
3 tipy na klasický sobotňajší obed
Sobota je dňom, kedy potrebujeme popri ostatných aktivitách pripraviť niečo rýchlo a chutne. Nech sa páči tri...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
Piaty týždeň pôstu začína a my máme pre vás opäť skvelý výber receptov, ktoré budú chutiť celej rodine...