Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Citrónovo-orechové rezy

35
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Piškóta orechová:

8 ks
vajcia
8 PL
kryštálový cukor
12 PL
mleté vlašské orechy
4 PL
polohrubá múka
4 PL
strúhanka
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker

Piškóta žltá:

4 ks
vajcia
4 PL
kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1/4 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
1 ks
citrón + 100 ml vody (na pokropenie upečenej piškóty)

Plnka:

2 balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
300 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor Dr. Oetker
1 ks
citrón
300 g
maslo
200 g
práškový cukor

Poleva:

2 balíčky
Poleva v prášku citrónová príchuť Dr. Oetker

postup

Výborný osviežujúci zákusok!

1.
Piškóta orechová 2 kusy: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Potom zašľaháme 4 lyžice zašľaháme cukor, 4 žĺtky, 2 PL múky, 1/4 prášku do pečiva, 2 PL strúhanky, 6 PL mleté vlašské orechy. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Zo zvyšných surovín pripravíme rovnakým spôsobom aj druhú orechovú piškótu.
2.
Žltá piškóta: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a papier odstránime.
3.
Plnka: mlieko uvaríme so zlatým klasom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme na penu, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Potom po častiach zašľaháme vychladnutý puding a šťavu z jedného citróna. Trochu si odložíme na potretie vrchnej piškóty.
4.
Ukladáme nasledovne: predtým však treba zlúpať vrchnú šupku, ktorá sa vytvorí pri pečení, aby sa rezy nerozlepovali. orechová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, pokropíme citrónovou šťavou zmiešanou s trochou vody, druhá polovica plnky, orechová piškóta. Jemne pritlačíme, potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme citrónovou polevou. Necháme zaschnúť a postáť, aby sa chute spojili a pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.