Pridať recept

Citrónovo-orechové rezy

ingrediencie

Piškóta orechová:

8 ks
vajcia
8 PL
kryštálový cukor
12 PL
mleté vlašské orechy
4 PL
polohrubá múka
4 PL
strúhanka
1/2 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker

Piškóta žltá:

4 ks
vajcia
4 PL
kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1/4 balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
1 ks
citrón + 100 ml vody (na pokropenie upečenej piškóty)

Plnka:

2 balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
300 ml
mlieko
1 balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ks
citrón
300 g
maslo
200 g
práškový cukor

Poleva:

2 balíčky
Poleva v prášku citrónová príchuť Dr. Oetker

postup

Výborný osviežujúci zákusok!

1.
Piškóta orechová 2 kusy: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Potom zašľaháme 4 lyžice zašľaháme cukor, 4 žĺtky, 2 PL múky, 1/4 prášku do pečiva, 2 PL strúhanky, 6 PL mleté vlašské orechy. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné. Zo zvyšných surovín pripravíme rovnakým spôsobom aj druhú orechovú piškótu.
 
2.
Žltá piškóta: 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a papier odstránime.
3.
Plnka: mlieko uvaríme so zlatým klasom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme na penu, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Potom po častiach zašľaháme vychladnutý puding a šťavu z jedného citróna. Trochu si odložíme na potretie vrchnej piškóty.
4.
Ukladáme nasledovne: predtým však treba zlúpať vrchnú šupku, ktorá sa vytvorí pri pečení, aby sa rezy nerozlepovali. orechová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, pokropíme citrónovou šťavou zmiešanou s trochou vody, druhá polovica plnky, orechová piškóta. Jemne pritlačíme, potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme citrónovou polevou. Necháme zaschnúť a postáť, aby sa chute spojili a pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.
Tatranské rezy
Tieto úžasné LONDÝNSKE REZY trhajú rekordy! Recept je zo starej kuchárskej knižky, ktorý nikde inde nenájdete
Najobľúbenejší recept na Londýnske (Tatranské) rezy podľa tradičného postupu, ktorý pripravovali už naše...
Orechové rezy
Žĺtkové, londýnske, žerbó, ... objavte tie najlepšie orechové rezy
Do Vianoc síce ešte ostávajú necelé dva týždne, ale nikdy nie je príliš skoro na vynikajúce orieškové rezy...
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Skoncujte s plesňami! Toto je 5 zázračných trikov, vďaka ktorým citróny vydržia dlhšie
Pri banánoch sú to hnedé škvrny, pri citrónoch je to pleseň. Hneď ako ich doma vybalíte, citrusové plody akoby...
Ako rýchlo a jednoducho olúpať orechy? Tento spôsob takmer nikto nepozná, trvá pár sekúnd!
Toto by vám nikdy nenapadlo! Geniálny TRIK, ako olúpať orechy behom pár sekúnd, takmer nikto ho nepozná
Perfektný spôsob, ako olúpať orechy behom pár sekúnd a bez väčšej námahy!
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...