Pridať recept

Škoricové srdiečka

ingrediencie

200 g
hladká múka
130 g
zmäknuté maslo
60 g
práškový cukor
2 ks
vaječný žĺtok
1 ČL
mletá škorica
1 ČL
Aróma rumová Dr.Oetker
ks
drvené maslové sušienky na ozdobenie
ks
džem
1 balíček
tmavá čokoládová poleva Dr Oetker

postup

1.
Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke zabalené vo fólii aspoň hodinu. Cesto vyváľame a vykrojíme z neho párny počet srdiečok. Ukladáme na plech, polovicu srdiečok posypeme drvenými sušienkami (na polovici plochy, druhá bude ozdobená čokoládou). Pečieme približne 12 minút dozlatista pri teplote 180°C.
 
2.
Vychladnuté srdiečka potrieme džemom (použila som čerešňový) a priklopíme polovicou so sušienkami. Čokoládovú polevu ohrejeme a zlepené pečivo v nej namáčame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať