Pridať recept

Zapekané mleté maso so zemiakmi

ingrediencie

3 PL
kápia
ks
mleté bravčové mäso
2 ks
vajce
2 PL
horčica
1 ČL
kečup
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
mletá sladká paprika
ks
varené zemiaky
1 ks
cibuľa
ks
mlieko

postup

Ako inak využiť mleté mäsko.

1.
Zemiaky nakrájame na kolieska a vopred uvaríme.
 
2.
Na plech vystlaný papierom ukladáme zemiaky. Na zemiaky poukladáme očistenú, na kolieska nakrájanú cibuľu.
3.
Mleté mäso zmiešame s horčicou, kečupom, kápiou narezanou na drobno a korením.
4.
Rozotrieme na cibuľu a poukladáme zase zemiaky. Koreníme podľa chuti. Ja som zvolila zmes korenín a bylín.
5.
Vajce zmiešame s mliekom a polejeme obsah pekáča. Typ: 1 vajce, 3 PL kyslej smotany a 1 dl mlieka. Výborné na zapekanie 😉
6.
Pečieme na 190 stupňoch do zlata.
7.
Ak chcete vykrojiť kocky, tak vytiahnite papier so zapečenými zemiakmi z plechu, plech otočte, vráťte zemiaky späť a papier stiahnite smerom dole 😉 Neskúšame to, keď je pekáč vybratý hneď z rúry ale necháme ho aspoň 5 minút postáť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať