Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Škvarkovo - orechové tyčinky

ingrediencie

500 g
hladká múka špeciál
200 g
krájané škvarky alebo drobené
100 g
orechy strúhané
1 ks
vajce
1 PL
masť bravčová
200 g
pochúťková smotana
1/2 dl
mlieko
1/2 kocka
čerstvé droždie
2 ČL
cukor
soľ
žltko na potretie
semiačka na posýpanie

postup

1.
Najprv si nakrájame škvarky na drobno a orechy strúhame. Keď to má byť chrumkavé, tak nech to chrumká, preto škvarky sú krájané.
2.
Pripravíme si na pracovnú dosku všetky suroviny na cesto. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, soľ, masť, vajce, smotanu. Pripravila som si kvások. Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a nechala vykysnúť.
3.
Keď kvások vykysne, pridáme ho k ostatným surovinám, dobre vymiesime a vypracujeme hladké a nelepivé cesto.
4.
Škvarky a orechy zmiešame, len k nim pridáme trocha soli a mleté čierne korenie.
5.
Cesto rozvaľkáme a na cesto natrieme škvarkovo-orechovú plnku. Stočíme do rolky. Cesto zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme ho odpočívať 20 min.
6.
Po 20 min. cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta. Potrieme žĺtkom a posypeme semienkami. Radielkom nakrájame na pásy asi 1,5 cm. Uložíme na vymastený plech a upečieme na 200 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...