Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pšenový dezert s horúcimi jahodami. Pre bábätko aj mamu

ingrediencie

150 g
rozvarené pšeno
300 g
jahody
5 PL
kokosový cukor
trochu
vlašské orechy
podľa chuti
Ak máte – použite aj vnútro vanilkového lusku

postup

Toto je tak jednoduchý dezert, že ak vám dôjde chuť na niečo sladké a rýchle, stačia vám doma len štyri ingrediencie – jahody, pšeno, orechy a banán alebo orechy. Dobre, tak päť ingrediencií a kokosový cukor k tomu :).

Pridanou hodnotou základu tohto jedla je bezlepkové pšeno. Pšeno je vlastne olúpané proso – vtáčí zob. Keď som s prosom prišla prvý krát do kontaktu, skúšala som ho uvariť a jesť v šupke a teda nič horšie som dovtedy neskúsila. Bolo to dávno a odvtedy si pšeno varievam na raňajky alebo zalievam jogurtom. Teraz dostať v obchode aj pšenové vločky v bio kvalite, ktoré som použil ako prvý príkrm pre moje 6 mesačné bábätko. Neobsahuje lepok, je ľahko stráviteľné.

Recept na príkrm pre bábo je tu :)

1.
Uvarené pšeno rozmiešame s vanilkou. Do panvice nakrájame jahody, zasypeme kokosovým cukrom a prevaríme s trochou vody. Vyredukujeme na sirup – takmer ako džem, no z jahôd nám nemá zostať kaša, ale sa majú zachovať kúsky ovocia.
2.
Dužinu vanilky môžete vmiešať ako do pšena, tak i do jahôd. Pšenový dezert servírujeme v sklenenom pohári, horúce jahody nalejeme navrch a posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pre alergikov – použiť môžete aj konopné semienka. Alebo aj oboje :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.
Electrolux
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Indukcia môže byť hrou. Bezpečnou.
Premýšľate nad kúpou indukčného varného panela? Nasledujúcich pár riadkov vám možno pomôže pri rozhodovaní.
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...