Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Polievka z červenej šošovice

ingrediencie

300 g
červená šošovica
2 ks
mrkva
2 ks
bobkový list
1 PL
sušený medvedí cesnak
1 ČL
mletá červená paprika
ks
cesnak
1 ks
šalotka
ks
kokosový olej a soľ

postup

Červená šošovica mi vždy po uvarení chutila ako vajíčko. Mám ju rada a je vhodná aj pre moje malé dieťatko. Nenafukuje toľko ako klasická a tak si ju môže dopriať aj to najmenšie bruško. Teda najmenšie – cca od 8mesiacov som ju začala pridávať do príkrmu aj ja. Polievka z červenej šošovice je uvarená rýchlo. A na takúto dobrotu stačí aj pár ingrediencií a obed je o 20minút hotový.

Polievka bude aj vďaka mrkve obsahovať betakarotén, tak potrebný v týchto slnečných dňoch. Tento vitamín pomáha pokožke udržiavať pružnosť a zdravú farbu. Pravda, ak si doprajete čistiť betakaroténové potraviny v rukách, môže sa stať, že dlane budete mať prudko oranžové, no citrónovou šťavou takáto farba zíde dole celkom bezpečne. Horšie je to ak si s jedlom zafarbíte oblečenie. Z ekologického čistenia používam biely ocot, alebo sódu bikarbónu. Vedeli ste, že biely ocot je výborný aj na zničenie buriny v chodníkoch? Naozaj to funguje a môžete ušetriť pôdu a drobné zvieratká od chemického šoku.

Do vyššieho rozohriateho hrnca dajte 2 PL kokosového tuku a spolu s bobkovým listom prehrejte. Posekanú šalotku osmahnite s cesnakom, potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu, šošovicu, korenie, soľ. Prehrejte tak, aby mrkva pustila do kokosového tuku farbu. Musíte zmes miešať, inak sa neprehreje rovnomerne. Pridajte vodu tak, aby bola cca 0,5l nad zmesou a na miernom ohni prevarte. Keď je šošovica uvarená (mrkva môže byť aj „aldente“), vyberte z polievky bobkový list a vymixujte 90% zmesi do hladka. Vždy trochu pôvodnej zmesi nechávam a na záver ju vmiešam do polievky. Pokojne vymixujte len polovicu a spravte efektné servírovanie na tanieri. Nemixovanú zmes za naberačku dajte do hlbokého taniera a potom z hladkej zmesi dolejte do stredu polievku tak, aby vám nemixované časti tvorili okraj. Do hladkej zmesi môžete primixovať žihľavu, špenát alebo brokolicu. Budete mať polievku dvojfarebnú 

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.