Pridať recept

Bylinková omeleta so špargľou a šalátom

Bylinková omeleta so špargľou a šalátom
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

3 ks
vajce
1 PL
zmes byliniek
3 ks
stonka zelenej špargle
hrstí
čerstvý špenát
1 ks
menšia cvikla
trochu
olivový – extra panenský olej

postup

Spraviť dobrú a ľahučkú omeletu je najlepšie z domácich vajíčok. My sme dostali a ich kvalita je na chuti aj rozoznať. Omeleta je výborným tipom na sýty, no ľahký a rýchly obed v teplejších dňoch. K omelete sa hodia všetky zeleniny, šaláty. Výborná je aj so zemiakovým teplým šalátom. Tak dosiahnete veľmi sýte jedlo, ktoré vám pochváli aj poriadny chlap.

Ja som využila sezónu čerstvého špenátu a zelenej špargle, mladú cviklu sme dostali. Recept akým je omeleta si vyžaduje naozaj luxusný prístup. V každom súste cítiť zmes bylín z korenia, starostlivo pripraveného zo sušených byliniek bez konzervantov a farbív. Použila som Fit Koření z Čiech. Zmes byliniek ako sú medvedí cesnak, tymian s bazalkou padli do omelety ako uliate. Zmes má antiparazitný účinok, preto je vhodná na očistenie organizmu. Tento efekt dodá aj mladý špenát z vysokým obsahom chlorofylu.

A samozrejme surová mladučká cvikla preliata len olivovým olejom. Perfektnou pomocou mi bola nová panvica z vnútrom z kameňa. Omeleta sa aj bez oleja krásne odlepovala.

1.

Vajcia rozbite a celé spolu s bylinkami rozmixujte metličkou tak, aby sa bielka čo najviac zmiešali so žĺtkami. Panvicu rozpáľte. Ak nemáte nepriľnavú, dno vytrite kokosovým tukom, alebo tukom, ktorý vám omeletu neprilepí k panvici.

 
2.

Uberte mierne oheň a na vrch omelety rozsypte najemno nakrájanú zeleninu. Odporúčam najviac „za hrsť“ aby sa pri zavinovaní omeleta pod ťarchou zeleniny neprelomila.

3.

Pridajte teplotu a ako bude omeleta zvrchu len jemne nedokončená oheň vypnite. Pomocou širokej naberačky jemne oddeľte okraje omelety od panvice a zrolujte.

4.

Takto stočenú ju podávajte na zohriatom tanieri. Ak máte tanier veľmi zohriaty, ako príloha sa hodí teplé zemiaky, alebo aj šalát, no podávajte ho v separátnej miske aby nezvädol. K horúcej omelete je ľahkým a skvelým doplnkom čerstvý špenát a mladá cvikla. Nakoniec aj pár šparglí nakrájajte a prelejte olivovým olejom. Dobrú chuť!

5.

TIP: Ak použijete pod vajíčka maslo, môžu sa vytvoriť zhoreniny, čo omelete dobrú chuť nedodá. Ak by ste chceli použiť maslo kvôli chuti, zohrejte si ho zvlášť v hrnčeku a finálnu omeletu už na tanieri horúcim maslom polejte.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Frozen parsley and dill in an ice cube tray. Frozen herbs for cooking.
Bylinky – sušiť či mraziť?
Voňavé, zdravé a mimoriadne chutné. Toto sú dva spôsoby, ako ich mať vždy poruke!
Cesnačku lekársku (Alliaria petiolata)
Rastú takmer všade a majú obrovskú moc! Týchto 7 byliniek zatočí s jarnou únavou, natrhajte si ich ešte dnes a zajtra nebudete vedieť, čo je únava
Trápi vás jarná únava? Stavte na lieky, ktoré nám ponúka príroda. Týchto 7 byliniek vyvážite zlatom!
Týmto raňajkám sa radšej vyhnite: Niektoré odporúčania vás prekvapia
Týmto raňajkám sa radšej vyhnite: Niektoré odporúčania vás poriadne prekvapia!
Raňajkové preferencie sa veľmi líšia: zatiaľ čo niektorí inklinujú k sladkému jedlu, iní dávajú prednosť...
3 výborné omelety
3 výborné omelety nielen na ráno
Omeleta ako perfektný štart i záver dňa.
Omeleta
Všetci ju robíme, ale takmer nikto nepozná túto fintu! Takto pripravíte úžasnú krémovú omeletu, zabudnite na starý spôsob
Milovaná omeleta. Je jednoduchá, rýchla, ale nie vždy krémová. Prečo? Skúste to urobiť inak!
Božské raňajkové lúpačky
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...