Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bylinková omeleta so špargľou a šalátom

ingrediencie

3 ks
vajce
1 PL
zmes byliniek
3 ks
stonka zelenej špargle
hrstí
čerstvý špenát
1 ks
menšia cvikla
trochu
olivový – extra panenský olej

postup

Spraviť dobrú a ľahučkú omeletu je najlepšie z domácich vajíčok. My sme dostali a ich kvalita je na chuti aj rozoznať. Omeleta je výborným tipom na sýty, no ľahký a rýchly obed v teplejších dňoch. K omelete sa hodia všetky zeleniny, šaláty. Výborná je aj so zemiakovým teplým šalátom. Tak dosiahnete veľmi sýte jedlo, ktoré vám pochváli aj poriadny chlap.

Ja som využila sezónu čerstvého špenátu a zelenej špargle, mladú cviklu sme dostali. Recept akým je omeleta si vyžaduje naozaj luxusný prístup. V každom súste cítiť zmes bylín z korenia, starostlivo pripraveného zo sušených byliniek bez konzervantov a farbív. Použila som Fit Koření z Čiech. Zmes byliniek ako sú medvedí cesnak, tymian s bazalkou padli do omelety ako uliate. Zmes má antiparazitný účinok, preto je vhodná na očistenie organizmu. Tento efekt dodá aj mladý špenát z vysokým obsahom chlorofylu.

A samozrejme surová mladučká cvikla preliata len olivovým olejom. Perfektnou pomocou mi bola nová panvica z vnútrom z kameňa. Omeleta sa aj bez oleja krásne odlepovala.

1.

Vajcia rozbite a celé spolu s bylinkami rozmixujte metličkou tak, aby sa bielka čo najviac zmiešali so žĺtkami. Panvicu rozpáľte. Ak nemáte nepriľnavú, dno vytrite kokosovým tukom, alebo tukom, ktorý vám omeletu neprilepí k panvici.

2.

Uberte mierne oheň a na vrch omelety rozsypte najemno nakrájanú zeleninu. Odporúčam najviac „za hrsť“ aby sa pri zavinovaní omeleta pod ťarchou zeleniny neprelomila.

3.

Pridajte teplotu a ako bude omeleta zvrchu len jemne nedokončená oheň vypnite. Pomocou širokej naberačky jemne oddeľte okraje omelety od panvice a zrolujte.

4.

Takto stočenú ju podávajte na zohriatom tanieri. Ak máte tanier veľmi zohriaty, ako príloha sa hodí teplé zemiaky, alebo aj šalát, no podávajte ho v separátnej miske aby nezvädol. K horúcej omelete je ľahkým a skvelým doplnkom čerstvý špenát a mladá cvikla. Nakoniec aj pár šparglí nakrájajte a prelejte olivovým olejom. Dobrú chuť!

5.

TIP: Ak použijete pod vajíčka maslo, môžu sa vytvoriť zhoreniny, čo omelete dobrú chuť nedodá. Ak by ste chceli použiť maslo kvôli chuti, zohrejte si ho zvlášť v hrnčeku a finálnu omeletu už na tanieri horúcim maslom polejte.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?