Ovsené rizoto s hráškom a sušenými paradajkami
1
porcia
15
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
malá šalotka
40
g
jemne namleté Emco ovsené vločky s vlákninou
250
ml
domáci zeleninový vývar
25
g
strúhaný parmezán
40
g
mrazený hrášok
5
ks
stredne veľké sušené paradajky v oleji
1
ks
vajce
1
hrsť
čerstvá pažítka
1
PL
olivový olej
1
štipka
soľ
1
štipka
čerstvé mleté korenie
postup
...zdravé rizoto pre každého od My Cooking Diary...
1.
Na panvici si rozpáľte olej a na strednom plameni opečte najemno pekne do mäkka nakrájanú šalotku. Nasypte na ňu jemné mleté ovsené vločky a zalejte domácim zeleninovým vývarom. Na miernom ohni miešajte vývar s vločkami, pokiaľ sa z neho nezačne tvoriť kaša.
2.
Vo chvíli, keď sa vývar vstrebe do vločiek, pridajte hrášok, nakrájané sušené paradajky a väčšinu parmezánu (trošku si nechajte na ozdobenie). Minútku povarte, aby hrášok zmäkol a potom dochuťte na záver soľou a korením.
3.
Ovsené rizoto servírujte s volským okom, nasekanou pažítkou a parmezánom.
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.