Pridať recept

Ovsené rizoto s hráškom a sušenými paradajkami

Ovsené rizoto s hráškom a sušenými paradajkami
Zdroj: emco_recepty
1
porcia
15
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
malá šalotka
40 g
jemne namleté Emco ovsené vločky s vlákninou
250 ml
domáci zeleninový vývar
25 g
strúhaný parmezán
40 g
mrazený hrášok
5 ks
stredne veľké sušené paradajky v oleji
1 ks
vajce
1 hrsť
čerstvá pažítka
1 PL
olivový olej
1 štipka
soľ
1 štipka
čerstvé mleté korenie

postup

...zdravé rizoto pre každého od My Cooking Diary...

1.
Na panvici si rozpáľte olej a na strednom plameni opečte najemno pekne do mäkka nakrájanú šalotku. Nasypte na ňu jemné mleté ovsené vločky a zalejte domácim zeleninovým vývarom. Na miernom ohni miešajte vývar s vločkami, pokiaľ sa z neho nezačne tvoriť kaša.
 
2.
Vo chvíli, keď sa vývar vstrebe do vločiek, pridajte hrášok, nakrájané sušené paradajky a väčšinu parmezánu (trošku si nechajte na ozdobenie). Minútku povarte, aby hrášok zmäkol a potom dochuťte na záver soľou a korením.
3.
Ovsené rizoto servírujte s volským okom, nasekanou pažítkou a parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.