Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový koláč

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

300 g
horká čokoláda
4 ks
bielok
1 štipka
soľ
250 g
zmäknuté maslo
175 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
4 ks
vaječný žĺtok
1 KL
instantná káva
125 g
hladká múka

postup

1.
Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.
2.
Vo vysokej nádobe vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme na najvyššom stupni maslo dohladka a postupne pridávame cukor, vanilínový cukor a žĺtky. Pridáme kávu a rozpustenú čokoládu a krátko na najnižšom stupni zašľaháme. Opatrne vareškou vmiešame múku a sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 30 minút.
3.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
4.
Tip: Podávame so šľahačkou a omáčkou z lesného ovocia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.