Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový koláč

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

300 g
horká čokoláda
4 ks
bielok
1 štipka
soľ
250 g
zmäknuté maslo
175 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
4 ks
vaječný žĺtok
1 KL
instantná káva
125 g
hladká múka

postup

1.
Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.
2.
Vo vysokej nádobe vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme na najvyššom stupni maslo dohladka a postupne pridávame cukor, vanilínový cukor a žĺtky. Pridáme kávu a rozpustenú čokoládu a krátko na najnižšom stupni zašľaháme. Opatrne vareškou vmiešame múku a sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 30 minút.
3.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
4.
Tip: Podávame so šľahačkou a omáčkou z lesného ovocia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.