Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čokoládový koláč

12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

300 g
horká čokoláda
4 ks
bielok
1 štipka
soľ
250 g
zmäknuté maslo
175 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor Dr.Oetker
4 ks
vaječný žĺtok
1 KL
instantná káva
125 g
hladká múka

postup

1.
Na prípravu cesta v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu.
2.
Vo vysokej nádobe vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme na najvyššom stupni maslo dohladka a postupne pridávame cukor, vanilínový cukor a žĺtky. Pridáme kávu a rozpustenú čokoládu a krátko na najnižšom stupni zašľaháme. Opatrne vareškou vmiešame múku a sneh. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 170 °C, Teplovzdušná rúra: 150 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 30 minút.
3.
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
4.
Tip: Podávame so šľahačkou a omáčkou z lesného ovocia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.