Pridať recept

Farebné šišky

20
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto:

250 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1 štipka
soľ
70 g
cukor
1 KL
Finesse citrónová kôra Dr.Oetker
200 ml
vlažné mlieko
1 ks
žĺtok
30 g
rozpustené maslo
1 PL
rum

Na smaženie:

trochu
olej

Na ozdobenie:

2 balíčky
Poleva svetlá Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
1 ks
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
1 ks
Zdobenie pestré Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a kôrou. Pridáme mlieko, žĺtok, maslo, rum a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 2 cm. Pomocou pohárika povykrajujeme kolieska. Zakryjeme ich utierkou a necháme ešte asi 15 minút kysnúť.
3.
Vo fritéze alebo na panvici vo vyššej vrstve oleja šišky smažíme po oboch stranách do zlatista. Po usmažení necháme šišky odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
4.
. Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obaloch. Nalejeme ich do 2 misiek a každú zafarbíme na inú farbu. Šišky namáčame do farebnej polevy a hneď posypeme zdobením. Polevu necháme stuhnúť. Na zafarbenie polevy môžeme použiť aj ostatné gélové farby Dr.Oetker a prikrášliť iným zdobením Dr.Oetker.
Farebné šišky
Farebné šišky
Zdroj: Dr.oetker
5.
TIP: Šišky môžeme rozkrojiť a naplniť Krémovou náplňou Dr.Oetker alebo pikantným džemom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...