Pridať recept

FOTORECEPT: Rezeň z pomletého mäsa

2
porcie
500
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
mleté bravčové mäso
4 ks
vajcia
3 dl
mlieko
4 PL
múka hladká
ks
soľ, korenie čierne mleté

postup

Kamarátka mi dala recept na výborné rezne z mletého mäsa, ktoré chutia ako z mäsa nemletého.

1.
Mäso pomelieme pridáme soľ a mlieko a dobre vypracujeme. Potom dáme do chladničky a necháme odpočívať 8-12 hodín. Týmto postupom nám mlieko vsiakne do mäsa.
Fotorecept: Rezeň z pomletého mäsa
Fotorecept: Rezeň z pomletého mäsa
Zdroj: dorisa
 
2.
Odpočinuté mäso vyberieme a mokrými rukami urobíme z neho placky v tvare rezňov. Obalíme v hladkej múke, rozhabarkovanom vajci a vypražíme na rozpálenom oleji.
Fotorecept: Rezeň z pomletého mäsa
Fotorecept: Rezeň z pomletého mäsa
Zdroj: dorisa
3.
Podávame s ryžou a kyslou uhorkou.
Fotorecept: Rezeň z pomletého mäsa
Fotorecept: Rezeň z pomletého mäsa
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Rezne
Rezne sú naše najobľúbenejšie jedlo: Ako ich máte najradšej?
Rezne by sme pokojne mohli označiť titulom nášho národného jedla. Stačí sa prejsť v nedeľu po poschodiach...