Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Plnené kelové listy

ingrediencie

7 ks
kelový list
250 g
mleté mäso bravčové
100 g
uvarená guľatozrnná ryža
20 g
slanina údená
1 ks
cibuľa

postup

Na obed sme mali plnené kelové listy. Minule, keď som varila kelovú polievku sa mi tak zapáčili vrchné listy, že ma napadlo ich naplniť mletým mäskom s ryžou a urobiť tak netradičný (pre nás) obed.

2.
Umyté kelové listy som dala do vriacej vody na chvíľu, aby zmäkli.
3.
Na troche oleja osmahneme nadrobno nakrájanú slaninku a cibuľu. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak a dusíme do mäkka. Ostali mi z minulého dňa dve lyžice šťavy z mäsa, s paradajkami, pridala som to do dusenia. Ostalo mi aj trocha ryže, tak som ju použila do závitkov, zamiešame. Udusené mäso necháme vychladnúť, primiešame uvarenú ryžu, vajce a petržlenovú vňať. Plnka je pripravená.
5.
Zvinieme do závitku a zabezpečíme povrázkom, aby sa nerozpadli, pri ďalšom upravovaní.
6.
Závitky kladieme tesne k sebe...podlejeme vodou a olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť.
7.
Po upečení kelové listy nezmäkli dostatočne, tak som závitky ešte chvíľu podusila v zeleninovom vývare. Po 5 minútach boli udusené.
8.
Ku kelovým závitkom som podávala zemiakovú kašu. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.