Pridať recept

Zapečené slávky s bylinkovou krustou

Zapečené slávky s bylinkovou krustou
Zdroj: Hellmanns_tatarska_omacka
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
slávky

Na marinádu:

3 PL
Hellmann's Majolenka originál
1 PL
sójová omáčka
1 PL
rybia omáčka
1 PL
ryžový ocot
1 PL
nakrájané stonky koriandru
1/2 ks
chilli paprička

Na mrveničku:

3
toustový chlieb
1/2 ks
jarná cibuľka
1/2 hrsť
koriander
1 podľa chuti
čierne a biele sezamové semienka
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

postup

1.
Rúru rozohrejte na 220°C a nastavte program na grilovanie.
 
2.
Slávky umyte v studenej vode a zbavte ich nečistôt. Slávky, ktoré sú otvorené, vyhoďte, keďže budú pravdepodobne pokazené. Vyskladajte ich na plech a dajte do rozpálenej rúry piecť na 15 minút. Do tej doby by sa mali všetky otvoriť.
3.
V miske si medzitým vytvorte marinádu. Zmiešajte Hellmann’s Majolenku Originál so sójovou omáčkou, rybou omáčkou a ryžový ocot. Stonky koriandru zbavte korienkov, ak tam sú, a dobre umyte. Potom koriander spolu s chilli papričkou nakrájajte na drobno a pridajte k marináde. Dobre premiešajte.
4.
Pomocou vidličky vyberte zo škrupín slávky a premiestnite ich do misky s marinádou a premiešajte tak, aby sa ochutil každý kúsok.
5.
Toustový chlieb nakrájajte na malé kocky a vložte ho do misky. Jarnú cibuľku a koriander nakrájajte na drobno a zmiešajte s toustovým chlebom. Zľahka osoľte a okoreňte.
6.
Škrupiny zo slávok rozdeľte a do každej polovice vložte jednu slávku s lyžičkou marinády. Zasypte mrveničkou a troškou sezamových semienok. Plnené slávky vložte na plech a dajte zapiecť do rúry na 10 minút dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...