Pridať recept

Filet z lososa s 1 minútovou kôprovou omáčkou

Filet z lososa s 1 minútovou kôprovour omáčkou.
Zdroj: tasteisyours

ingrediencie

2 strúčiky
cesnaku
1 ks
čili
100 g
rukola
300 g
filety z lososa
1 hrsť
nasekaný kôpor
200 ml
smotana kyslá
1 ks
citrón
1 PL
olivový olej
1 PL
maslo
1 ČL
dijonská horčica
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

Na svojom blogu www.tasteisyours.com som ti hovoril aké dôležité je jesť ryby. Aby som ťa udržal motivovaného/nu, tak robiť aj naďalej, pripravil som pre teba ďalší super recept. Tentoraz to bude losos s mojou 1 minútovou kôprovou omáčkou. Čože? Ty nemáš rád/a kôpor? Tak mi dovoľ zmeniť tvoj názor nejakými faktami. Kôpor patrí medzi takzvané “super jedlá”. Znižuje depresie, cholesterol a ochraňuje telo pred voľnými radikálmi. Ešte stále neprekonaný/á? Kôpor pomáha zrýchliť trávenie a jeho oleje môžu byť použité ako repelent proti hmyzu. V neposlednom rade kôpor pomáha znižovať menštruačné syndrómy a kŕče. Samozrejme toto platí iba v prípade, že si žena. V prípade, že budeš potrebovať nejakú inšpiráciu na ryby, tak určite vyskúšaj tento recept.

1.
Najemno nakrájaj cesnak a kôpor. Z čili vyber semienka a pokrájaj na jemno. Ochuť lososa soľou a korením.
 
2.
Rozohrej si panvicu a pridaj jednu lyžicu masla, cesnak a čili. Peč až kým cesnak nezmäkne. Avšak dávaj si pozor aby sa cesnak nepripálil, inak bude horký. Vlož do panvice lososa a peč z oboch strán po 3 minúty.
3.
V menšej miske si vymiešaj smotanu, horčicu, šťavu z citróna a nasekaný kôpor. Miešaj až kým nevznikne hladká masa. Najlepšie chutí táto omáčka chladená.
4.
Podávaj lososa na rukole, poliatého kôprovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať