Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šafránové rizoto s kačacími prsiami

2
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
ryža do rizota
250 ml
vývar
100 ml
biele víno
50 g
maslo
1 PL
olivový olej
1 stonka
stonkový zeler
2 ks
šalotka
1 štipka
šafrán
100 g
parmezán
2 ks
kačacie prsia s kožou
1 hrsť
mix klíčkov

postup

Dnes ti ukážem ako si pripraviť moje nové obľúbené rizoto. Toto je už druhý recept na rizoto z mojej zbierky receptov, na ktoré som mal chuť už veľmi dlho (mimochodom recept na moje hubové rizoto nájdeš tu). Keď som toto rizoto uvaril, tak som ostal prekvapený, aká chutná táto kombinácia vlastne je. A neboj sa žeby jeho príprava bola dlhá, keďže sa celé jedlo uvarí za 30 minút. Čiže ak chceš prekvapiť svojich hostí alebo len chceš uvariť niečo nové, tak určite vyskúšaj tento recept. Vrelo odporúčam.

1.
Ohrej si rúru na 200°C. Jemne narež kožu na kačacích prsiach a ochuť soľou a korením. Toto pomôže z kačky vytiahnuť všetku nadbytočnú vodu.
2.
V menšej miske zmiešaj šafrán s lyžicou olivového oleja. Vďaka oleju šafrán pustí všetky arómy a chute.
3.
Najemno si nakrájaj šalotky a zeler. Vo väčšej panvici roztop polovicu masla a pridaj lyžicu olivového oleja. Keď sa olej ohreje, pridaj šalotky a zeler a peč kým nezmäknú.
4.
Pridaj ryžu a nechaj variť až kým sa ryža nezačne “potiť”. Keď je už ryža lesklá, pridaj biele víno. Miešaj až kým sa víno nevyparí a ryža nezmäkne.
5.
Pridaj prvých 50 ml vývaru a pomaly miešaj. Keď sa vývar vyparí, pridaj ďalších 50 ml. Takto to opakuj až pokiaľ nepoužiješ všetok vývar.
6.
Kačacie prsia polož kožou nadol na studenú panvicu a pomaly zvyšuj teplotu. Takto peč po dobu 6 minút z oboch strán.
7.
Keď je už rizoto krémové, pridaj šafrán aj s olejom. Poriadne vymiešaj.
8.
Teraz je čas na preloženie kačacích pŕs do rúry. Ak máš panvicu, ktorá je žiaru vzdorná, tak ju do rúry môžeš vložiť priamo. Ak nie, tak prelož prsia na plech do pečenia a peč po dobu 6 minút.
9.
Do uvareného rizota vlož lyžicu masla, posyp nastrúhaným parmezánom a nechaj nejaký čas prikryté.
10.
Keď sú prsia hotové, tak ich vyber z rúry a odlož na bok na približne 5-6 minút. Neskôr pokrájaj na hrubšie plátky.
11.
Prsia podávaj uložené na rizote posypané nastrúhaným parmezánom. Na dekoráciu môžeš použiť hrsť klíčkov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.