Tortičky z ovsených sušienok
30
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
balíčkov
Emco Ovsené sušienky (kokosové, jablkové)
ks
cukrové perličky
ks
marcipán
Vanilkový krém
5
dkg
práškový cukor
1
ks
vanilkový cukor
10
dkg
biela čokoláda
Čokoládový krém
1
ks
maslo
1
ks
vanilkový cukor
150
g
horká čokoláda
100
ml
mlieko
2
PL
polohrubá múka
30
g
100% stužený tuk
50
g
práškový cukor
postup
1.
Vezmeme dve sušienky a spojíme ich krémom. Vrchnú časť sušienky ozdobíme krémom, cukrovou dekoráciou alebo marcipánom.
2.
Pri príprave vanilkového krému najskôr vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu a ďalej šľaháme. Vanilkový puding pripravíme podľa receptu na obale a postupne zašľaháme k už kompaktnej zmesi masla a čokolády. Sušienky zliepame krémom a zdobíme.
3.
Pri príprave čokoládového krému si najprv uvaríme hustú kašu z mlieka a múky, do ktorej hneď po stiahnutí z platne vmiešame ; tuk a na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame do úplného rozpustenia a necháme celkom vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a s cukrom vyšľaháme do svetlého krému. Pomaly zašľahávame aj čokoládovú kašu. Sušienky zliepame krémom a zdobíme.
Podobné recepty
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.