Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tortičky z ovsených sušienok

ingrediencie

10 balíčkov
Emco Ovsené sušienky (kokosové, jablkové)
cukrové perličky
marcipán

Vanilkový krém

5 dkg
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
10 dkg
biela čokoláda

Čokoládový krém

1 ks
maslo
1 ks
vanilkový cukor
150 g
horká čokoláda
100 ml
mlieko
2 PL
polohrubá múka
30 g
100% stužený tuk
50 g
práškový cukor

postup

1.
Vezmeme dve sušienky a spojíme ich krémom. Vrchnú časť sušienky ozdobíme krémom, cukrovou dekoráciou alebo marcipánom.
2.
Pri príprave vanilkového krému najskôr vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu a ďalej šľaháme. Vanilkový puding pripravíme podľa receptu na obale a postupne zašľaháme k už kompaktnej zmesi masla a čokolády. Sušienky zliepame krémom a zdobíme.
3.
Pri príprave čokoládového krému si najprv uvaríme hustú kašu z mlieka a múky, do ktorej hneď po stiahnutí z platne vmiešame ; tuk a na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame do úplného rozpustenia a necháme celkom vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a s cukrom vyšľaháme do svetlého krému. Pomaly zašľahávame aj čokoládovú kašu. Sušienky zliepame krémom a zdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...