Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tortičky z ovsených sušienok

ingrediencie

10 balíčkov
Emco Ovsené sušienky (kokosové, jablkové)
cukrové perličky
marcipán

Vanilkový krém

5 dkg
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
10 dkg
biela čokoláda

Čokoládový krém

1 ks
maslo
1 ks
vanilkový cukor
150 g
horká čokoláda
100 ml
mlieko
2 PL
polohrubá múka
30 g
100% stužený tuk
50 g
práškový cukor

postup

1.
Vezmeme dve sušienky a spojíme ich krémom. Vrchnú časť sušienky ozdobíme krémom, cukrovou dekoráciou alebo marcipánom.
2.
Pri príprave vanilkového krému najskôr vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu a ďalej šľaháme. Vanilkový puding pripravíme podľa receptu na obale a postupne zašľaháme k už kompaktnej zmesi masla a čokolády. Sušienky zliepame krémom a zdobíme.
3.
Pri príprave čokoládového krému si najprv uvaríme hustú kašu z mlieka a múky, do ktorej hneď po stiahnutí z platne vmiešame ; tuk a na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame do úplného rozpustenia a necháme celkom vychladnúť. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a s cukrom vyšľaháme do svetlého krému. Pomaly zašľahávame aj čokoládovú kašu. Sušienky zliepame krémom a zdobíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.