Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelerovo-batátove placky s chilly, treska královska a omáčka z gorgonzoly

1
porcia
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
zeler
100 g
batat
1 ks
vajce
1 PL
polohrubá múka
ks
soľ
ks
oregano, tymián
1 ks
malá čili paprička
1 ks
cibuľka jarná
1 PL
olivový olej

Gorgonzolová omáčka:

50 g
gorgonzola
1 dl
polotučné mlieko
5 kvapiek
citrónová šťava

Treska:

2
filety z tresky
ks
soľ, korenie

postup

1.

Zeler a batát nastrúhame na hrubom strúhadle, dáme do misky, pridáme jedno vajce, na tenké plátky nakrájanú jarnú cibuľku, čili papričku, pridáme múku, soľ, bylinky a všetko spolu premiešame. Rozohrejeme panvicu s olivovým olejom a vytvorime 2 menšie placky, opekáme tak 5 minút na miernom ohni s každej strany.

2.

Do malého hrnčeka dáme gorgonzolu spolu s mliekom a zohrievame na miernom ohni, kým sa gorgonzola nespojí s mliekom, dochutíme par kvapkami citróna.

3.

Filet s tresky osolíme a okoreníme a opečieme s oboch strán. Vyberieme a servírujeme. Dozdobíme plátkami jarnej cibuľky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.