Pridať recept

Zelerovo-batátove placky s chilly, treska královska a omáčka z gorgonzoly

Zelerovo batátove placky s chilly, treska královska a omáčka s gorgonzoli
Zdroj: spin7
1
porcia
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
zeler
100 g
batat
1 ks
vajce
1 PL
polohrubá múka
ks
soľ
ks
oregano, tymián
1 ks
malá čili paprička
1 ks
cibuľka jarná
1 PL
olivový olej

Gorgonzolová omáčka:

50 g
gorgonzola
1 dl
polotučné mlieko
5 kvapiek
citrónová šťava

Treska:

2
filety z tresky
ks
soľ, korenie,

postup

1.

Zeler a batát nastrúhame na hrubom strúhadle, dáme do misky, pridáme jedno vajce, na tenké plátky nakrájanú jarnú cibuľku, čili papričku, pridáme múku, soľ, bylinky a všetko spolu premiešame. Rozohrejeme panvicu s olivovým olejom a vytvorime 2 menšie placky, opekáme tak 5 minút na miernom ohni s každej strany.

 
2.

Do malého hrnčeka dáme gorgonzolu spolu s mliekom a zohrievame na miernom ohni, kým sa gorgonzola nespojí s mliekom, dochutíme par kvapkami citróna.

3.

Filet s tresky osolíme a okoreníme a opečieme s oboch strán. Vyberieme a servírujeme. Dozdobíme plátkami jarnej cibuľky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.