Pridať recept

FOTORECEPT: Fánky

ingrediencie

300 g
múka hladká
70 g
palmarín
2 PL
práškový cukor
2 ks
žĺtok
6 PL
kyslá smotana
2 PL
rum
ks
soľ
ks
citrónová kôra
ks
práškový cukor na posypenie

postup

1.
V miske si zmiešame suroviny na cesto.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
 
2.
Vyložíme na jemne pomúčenú dosku a cesto prehnetieme.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
3.
Rozvaľkáme a ostrôžkou pokrájame na obdĺžniky. V prostriedku narežeme každý obdĺžnik.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
4.
Cez narezanú dierku jeden koniec pretočíme na mašličku.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
5.
A v dostatočnom množstve oleja vypražíme.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
6.
Povyberáme na papierový obrúsok, aby odkvapkali od oleja.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
7.
A pocukrujeme.
Fotorecept:Fánky.
Fotorecept:Fánky.
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ciblask
17.2.2024 15:01 | |
+0 -1
Vyskúšal som to. Ak tam nepridáte lyžičku sódy bikarbóny, ktorá nie je v recepte, tak z toho budú len tenké keksíky, ako sa to stalo mne :(
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...