Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kakaová roláda s tvarohovou nápňou

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajcia
5 PL
jemný kryštálový cukor
4 PL
polohrubá múka
1 PL
holandské kakao
1 ČL
prášok do pečiva
2 PL
voda

Plnka:

500 g
jemný mäkký tvaroh
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
práškový cukor
70 g
maslo

postup

Výborná rýchla pochúťka!

1.
Piškóta: bielky vyšľaháme mixérom so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom pridáme žĺtky na nižšom stupni, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, rozmer 30x40 cm, vyložený papierom na pečenie, teplota 180°C 20 minút. Po upečení ešte teplú roládu zrolujeme aj s papierom a zabalíme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť.
2.
Náplň: Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a primiešame 500 g tvarohu. Suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa náplň nezrazila.
3.
Roládu rozvinieme, papier odstránime, potrieme tvarohovou náplňou a znovu zrolujeme. Povrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladu, aby stuhla, môžeme pokrájať a podávať. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...