Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pikantné tofu so šošovicou

3
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

140 g
biele tofu
100 g
hnedá šošovica
3 PL
červená šošovica
1 ks
mrkva
2 ČL
provensálske korenie
2 ČL
svetlá sójová omáčka
2 ČL
sladká papriková pasta
1 ČL
červená kari pasta alebo čili korenie
2 strúčiky
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
cesnakový olej
uvarená ryža ako príloha
zeleninový vývar alebo kúsok zeleninovej kocky

postup

Výborná zdravá večera.

1.
Tofu nakrájame na rezance a namarinujeme. Cesnakový olej, provensálske korenie, ml. rasca, ml. č. korenie a svetlá sójová omáčka, červená kari pasta. Tofu obalíme v zmesi a necháme aspoň 30 minút v chladničke.
2.
Šošovicu uvaríme so zeleninovým vývarom, cesnakom, na kolieska nakrájanou mrkvou do mäkka.
3.
Ku koncu varenia pridáme červenú šošovicu, krátko povaríme.
6.
Pridáme šošovicu, pokvapkáme olivovým olejom, trochu osmahneme. Osolíme a okoreníme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...