Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cícer so šampiónmi

1
porcia
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 pohár
uvarený cícer
1 ks
veľkú cibulu
3 ks
ćesnaku
olej
4 ks
chery paradajky
šafrán
paprika ml.červená
soľ
300 ml
vývar zeleninový
čili korenie / nemusí byť/
5 ks
hnedé šampióny,

postup

1.
Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme. Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
2.
Na oleji si speníme cibuľu. Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty. Pridáme šafrán. Ja nemám pravý šafrán, je to nechtík lekársky.
3.
Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, čili, soľ a premiešame.
4.
Zalejeme vývarom. Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryté, aby sa omáčka zredukovala.
5.
Šampióny nakrájame na hrubšie, na oleji posmažíme, pridáme soľ a cesnak a osmažíme.
6.
Môžeme podávať s ryžou ale môžeme podávať aj samostatne. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
arašidové maslo
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo vám dodá energiu. Pribaľte si ho na túru!
Arašidové maslo je chutná, nie moc sladká nátierka. Miera sladkosti závisí na kvalite použitých arašidov a na množstve...
nakličovanie
Ako na to: Nakličovanie semienok
Ako na to: Nakličovanie semienok
Zmesí rôznych semienok, zrniek na klíčenie dostanete kúpiť v každom dobrom bio obchode. Klíčime pre zdravie. Preto aj...
svetovy den
Rýchlokurz pečenia
Rýchlokurz pečenia
Vždy sa nájde dôvod osladiť si život a dopriať si kúsok dobrého koláčika. Vynikajúcou príležitosťou je blížiaci sa...