Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cícer so šampiónmi

1
porcia
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 pohár
uvarený cícer
1 ks
veľkú cibulu
3 ks
ćesnaku
olej
4 ks
chery paradajky
šafrán
paprika ml.červená
soľ
300 ml
vývar zeleninový
čili korenie / nemusí byť/
5 ks
hnedé šampióny,

postup

1.
Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme. Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
2.
Na oleji si speníme cibuľu. Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty. Pridáme šafrán. Ja nemám pravý šafrán, je to nechtík lekársky.
3.
Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, čili, soľ a premiešame.
4.
Zalejeme vývarom. Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryté, aby sa omáčka zredukovala.
5.
Šampióny nakrájame na hrubšie, na oleji posmažíme, pridáme soľ a cesnak a osmažíme.
6.
Môžeme podávať s ryžou ale môžeme podávať aj samostatne. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...