Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Cícer so šampiónmi

1
porcia
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 pohár
uvarený cícer
1 ks
veľkú cibulu
3 ks
ćesnaku
olej
4 ks
chery paradajky
šafrán
paprika ml.červená
soľ
300 ml
vývar zeleninový
čili korenie / nemusí byť/
5 ks
hnedé šampióny,

postup

1.
Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme. Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
2.
Na oleji si speníme cibuľu. Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty. Pridáme šafrán. Ja nemám pravý šafrán, je to nechtík lekársky.
3.
Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, čili, soľ a premiešame.
4.
Zalejeme vývarom. Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryté, aby sa omáčka zredukovala.
5.
Šampióny nakrájame na hrubšie, na oleji posmažíme, pridáme soľ a cesnak a osmažíme.
6.
Môžeme podávať s ryžou ale môžeme podávať aj samostatne. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...
Vyhrajte parnú rúru
Vyhrajte parnú rúru
Vpustite paru aj do kuchyne a staňte sa profesionálom v príprave jedál.