Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené bravčové s čučoriedkovou omáčkou

6
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
bravčové stehno
4 plátky
prerastená slanina
granulovaný cesnak
soľ
Korenie na pečené bravčové
zmes grilovacieho korenia
čučoriedkový kompót
2 kocky
horká čokoláda
1 pohár
červené víno
2 poháre
voda
chilli korenie
Cukor, soľ, citronova šťava
6 ks
zemiaky
Rozmarín, soľ, mletá rasca
3 ks
mrkva
2 PL
hladká múka
2 PL
maslo
solamyl

postup

Skvelý obedík nielen na nedeľu

1.
Celý kus bravčového stehna si umyjeme a nakoreníme. Ja použivam soľ, grilovacie korenie, zmes korenia na pečene bravčové a granulovaný cesnak.
2.
Nakorenené mäsko vložim do vrecka na pečenie, na vrch poukladám plátky slaniny a podlejem trochou vody aby sme získali počas pečenia výpek. Zámerne nepečiem v pekáči, ale použivam vrecka na pečenie, pretože mäsko sa vo vrecku upečie bez tuku, rýchlo a ostane pekne štavnaté. Vrecko s mäskom dajte na malý plech a pečte vo vyhriatej rúre na 180st. cca 45-50min.
4.
Do menšieho hrnca si dame nasucho osmahnúť múku, nie veľa. Pridáme maslo a spravíme záprašku.
5.
Záprašku zakejeme vodou a vínom a necháme zovrieť. Následne pridáme čučoriedkový kompót, čokoládu a podľa chuti chilli.
6.
Necháme všetko prevrieť asi 2-3min. aby sa čokoláda rozpustila. Pomaly miešame, aby omáčka neprihorela.
7.
Ak je omáčka veľmi riedka, zahustíme ju troškou solamylu, rozpusteného vo vode. Omáčku si podľa chuti ocukrite, osoľte a dochuťťe citronovou šťavou.
8.
Ako prílohu som zvolila zapečene zemiaky s mrkvou. Príprava je jednoduchá.
9.
Zemiaky a mrkvu si nakrájame a obvaríme v osolenej vode asi 10min. Kedže sa budu ešte zapekať, nemusia byť uvarené úplne do mäkka.
10.
Takto predvarené zemiaky a mrkvu scedíme a dáme na vymastený pekáč. Osolíme ešte, poprášime rascou a rozmarínom a dáme zapiecť pod gril na asi 10min.
11.
Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...