Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

3
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky uvarené v šupke
200 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
500 g
kvasená kapusta
2 ks
cibuľa
bravčové mäso údené
olej, masť bravčová
údená slanina

postup

Tieto zemiakové plnené knedle sú pochúťkou, ktorú nikdy neodmietnem. Polovicu mäska mi zjedli pri príprave psy, ale aj tak je v nich dosť údeného mäska. So slaninou a upraženou cibuľou navrchu, je to pochúťka na chladnejšie dni.

2.
Uvaríme si zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich obielime, a nastrúhame na malom strúhadle(alebo popučíme). Spracujeme zemiakové cesto tak, že do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ , vajce a polohrubú múku.
3.
Cesto rozvaľkáme na cca 5 mm, nakrájame na štvorčeky.
4.
Údené mäso nakrájam na malé kúsočky(alebo pomelieme). Toto mäsko budeme potom klásť do stredu každého štvorčeka cesta a urobíme guľky.
5.
Naplnené zemiakové gule dáme do osolenej vody variť, keď vyjdu na povrch, už sú uvarené.
6.
Do kastróla si dáme tuk, opražíme do sklovita cibuľu a podusíme kyslú kapustu,ktorú potom dáma na uvarené zemiakové gule.
7.
Opražíme si slaninku,ktorú sme nakrájali na kocôčky. Nakoniec vo výpeku upražíme cibuľu. Slaninku aj cibuľku dáme na uvarené gule. Premiešame. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...