Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

3
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky uvarené v šupke
200 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
500 g
kvasená kapusta
2 ks
cibuľa
bravčové mäso údené
olej, masť bravčová
údená slanina

postup

Tieto zemiakové plnené knedle sú pochúťkou, ktorú nikdy neodmietnem. Polovicu mäska mi zjedli pri príprave psy, ale aj tak je v nich dosť údeného mäska. So slaninou a upraženou cibuľou navrchu, je to pochúťka na chladnejšie dni.

2.
Uvaríme si zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich obielime, a nastrúhame na malom strúhadle(alebo popučíme). Spracujeme zemiakové cesto tak, že do nastrúhaných zemiakov pridáme soľ , vajce a polohrubú múku.
3.
Cesto rozvaľkáme na cca 5 mm, nakrájame na štvorčeky.
4.
Údené mäso nakrájam na malé kúsočky(alebo pomelieme). Toto mäsko budeme potom klásť do stredu každého štvorčeka cesta a urobíme guľky.
5.
Naplnené zemiakové gule dáme do osolenej vody variť, keď vyjdu na povrch, už sú uvarené.
6.
Do kastróla si dáme tuk, opražíme do sklovita cibuľu a podusíme kyslú kapustu,ktorú potom dáma na uvarené zemiakové gule.
7.
Opražíme si slaninku,ktorú sme nakrájali na kocôčky. Nakoniec vo výpeku upražíme cibuľu. Slaninku aj cibuľku dáme na uvarené gule. Premiešame. Dobrú chuť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čučoriedkové
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky v hlavnej úlohe! 10 receptov, ktoré musíte vyskúšať
Čučoriedky, sladkokyslasté bobule plné vitamínov a antioxidantov, sa hodia nie len do koláčov :) Vychutnajte si...
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.