Pridať recept

Škótske vajce

ingrediencie

2 ks
vajcia
200 g
mleté bravčové mäso
1 trochu
hladká múka
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 PL
repkový olej

Bylinková stúhanka

3
strúhaný toastový chlieb
2 vetvičky
tymian
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie

Dochutená majonéza

5 PL
Hellmann's majolenka Delíkátna
1 PL
dijonská horčica
1 ks
sterilizovaná uhorka
1 štipka
korenie

postup

Veľkonočná pochúťka pre každého.

1.
V menšom hrnci dajte variť vodu. Akonáhle začne voda vrieť, vložte do nej opatrne vajcia a varte 4 -5 minút. Potom schlaďte v studenej vode a opatrne ich zbavte škrupiny.
 
2.
Mleté mäso rozdeľte na dva rovnako veľké kúsky. Na potravinovej fólií potom každý kus zvlášť vytvarujte do tenkej placky. Uprostred mäsa položte vajce a opatrne ho do mäsa zabaľte. Vytvorte tak pekne tvarovanú guľu.
3.
Opakujte aj s druhým vajcom. Toastový chlieb rozmixujte s tymianom a dochuťte soľou a korením. Toastový chlieb musí byť rozmixovaný skutočne najemno. Mäsové gule obaľte najprv v hladkej múke, rozšľahanom vajci a potom v bylinkovej strúhanke. V hrnci rozohrejte cca 4 cm repkového oleja.
4.
V ňom následne obalené mäsové gule opražte z každej strany cca 10 minút dozlata. Do misky dajte Hellmann’s Majolenku Delikátnu, dijonskú horčicu a korenie. Sterilizovanú uhorku nakrájajte na malé kolieska a pridajte k majolenke.
5.
Všetko dobre premiešajte. Po opražení škótskeho vajca ho rozkrojte na polovicu a podávajte s majolenkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...