Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šunkové kocky s paprikovým želé

ingrediencie

1 balíček
toastový chlieb
100 g
plátky šunky
100 g
tvrdý syr (plátky)
1 téglik
nátierkové maslo

Paprikové želé:

100 g
kápia sterilizovaná
1 ČL
cukor
5 g
prášková želatína
100 ml
voda
1 štipka
mleté chilli

postup

Efektné a veľmi chutné jednohubky.

1.
Z toastového chlieb odkrojíme kôrky, tie nepoužijeme. Vhodnú, nie príliš vysokú, obdĺžnikovú alebo kockovú plastovú nádobu vystelieme fóliou a tesne vedľa seba poukladáme toustové chleby. Potrieme ich nátierkovým maslom a uložíme vrstvu šunky.
2.
Znova vrstvu pomazánkového masla a na to vrstvu plátkového syra.
3.
Na syr dáme zase nátierkové maslo a zakončíme šunkou. Celé prekryjeme fóliou a dobre utlačíme, aby sme vytlačili prípadné vzduchové bubliny. Dáme do chladničky.
4.
Želatínu rozpustíme v studenej vode a necháme napučať 10 minút (alebo podľa návodu). Potom pomaly zohrievame ale nesmie variť. Kápiu rozmixujeme, pridáme za lyžičku cukru a štipku práškového chilli, pridáme rozpustenú želatínu.
5.
Z chlebíčka zložíme fóliu a nalejeme na vrch paprikové želé a dáme stuhnúť do chladničky.
6.
Keď želé stuhneme, nakrájame chlebíček na kocky zhruba 3 x 3 cm.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.